Blog

Денят на благодарността е пълен, не трябва да е лошо!

Денят на благодарността е пълен, не трябва да е лошо!

Надявам се, че оставям всеки, с който говоря с нещо, за което да помисля или въпроси, които си задават.

Научете как да комуникирате добре

Научете се да изразите мислите си така Чуват се и как наистина да слушат това, което хората казват, са супер ценни умения, които всички да учат. Това се превръща в още по -важно умение, когато се опитвате да провеждате трудни разговори, с хора, с които може да не сте съгласни, за сложни теми като HAE, диетична култура, тегло стигма, привилегия, разнообразие в диететиката и т.н. Водете по -добър разговор ”беше невероятен ресурс за мен в тази област и е един, който ми се струва отново и отново.

Вашата работа е да научите!

Само защото, само защото Виждали сте „другата страна“ не кара хората да ви учат без значение. Има толкова много ценни неща и важни умения, които можете да научите от всеки рецептор и професор … не отхвърляйте техните знания или опит, само защото те мислят или практикуват от подход за нормиране на тежести!

превръщат гнева в задвижване

Както споменах преди, държах на много гняв. Разочароващо е да знам, че не бях научен в училище, моите рецептори не бяха научени на това, бъдещите RD не се учат на това, пациентите ми получават луда предубедена грижа, която се отразява на техните здравни резултати … ако като мен, като мен, Чувствате някакъв гняв за това, на първо място го усещате, защото е много законно. След това го вземете и го използвайте, за да се подхранвате. Преопаковам това чувство в смелост да се обърна към моите програмни директори по тези проблеми, страст към нещата, които публикувам онлайн, и да бъда най -добрият RD, който мога да бъда за моите пациенти.

Може да ви хареса и вие :

Моят път към ставане на интуитивно хранене/диетик на ядене

публикация за обезкуражени диетолози

Как да внесете интуитивно хранене и HAE в вашата практика

tempeh, ферментирала соева храна, е един от най -питателните вегански източници на протеини. Ако никога не сте го опитвали, този веган югозападен Темпех хеш със сладки картофи и зеле е чудесно място за начало!

Когато започнах бакалавърската си степен по хранене, беше почти прието, че соевият протеин е добро нещо. През 1999 г. FDA е одобрила здравна претенция, в която се посочва, че диета с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол, включително соев протеин, е свързана с по -нисък риск от сърдечни заболявания. Имаше много изследвания, които да го подкрепят-един мета-анализ на 34 проучвания открива 13% намаление на нездравословния LDL холестерол, свързан с консумацията на соев протеин.

но до момента, в който завърших през 2007 г., пълен Издухването на хранителните спорове се вари. Същата година група учени подадоха петиция на FDA, за да отмени това искане, така че FDA се съгласи да преоцени. Година по -рано Американската сърдечна асоциация обърна позицията си на понижаване на соевия протеин и холестерол (въпреки че те все още одобриха соевите продукти като източник на протеини с ниско наситени мазнини). Повечето твърдят, че соевият протеин не е понижил значително холестерола, за да гарантира иск. Други твърдят, че самата соя е нездравословна, свързвайки я с хранителни алергии, рак на гърдата, наддаване на тегло и заболяване на щитовидната жлеза.

И така, каква е истината за соята? Плавенето през многото противоречиви проучвания е сложно, но по -голямата част от несъответствието в резултатите от изследванията може да се обясни с разликата в начина, по който соята се консумира в Азия спрямо Съединените щати. Повечето от първоначалните изследвания, показващи полза от соя, е проведено в Азия, където соята се консумира в непреработена или минимално обработена форма. Често се ферментира, процес, който прави хранителните вещества по -абсорбиращи. Тук в Щатите, въпреки че сме страна на тофу-фобици, ние всъщност консумираме огромно количество соя, обикновено в силно обработена форма. Соевото масло се използва най -вече в преработените храни като по -евтина алтернатива на маслото, зехтина и други мазнини, използвани при домашното готвене. Соевите протеини, като текстуриран зеленчуков протеин и изолат на соевия протеин, се срещат не само в алтернативите на месото, но и скрити в хранителните шейкове, протеинови барове, консервирани супи и подправки.

самата соя е хранителна храна. Соята съдържа витамини като витамин К и В витамини. Соята са богати на минерали, с желязо, фосфор, мед и калий. Те дори имат доста прилична доза омега 3 мазнини. И има много изследвания, показващи, че соята може да бъде от полза за предотвратяване на хронично заболяване.

сърдечна болест

Повечето здравословни ползи от сърцето са резултат от това, че е заместител на растителна основа за месо и други животински храни. Но соята съдържа и фитонутриент, наречен соясапонин, който помага за предотвратяване на окисляване на липидите в кръвоносните съдове прочетете пълната информация тук и намаляване на абсорбцията на холестерола в червата.

Профилактика на рака

Профилактиката на рака е противоречива тема . По-голямата част от объркването е свързано с естрогенния ефект на изофлавоните, съединение, намиращо се във високи количества в соя. Излишъкът от естроген е свързан с рак, особено рак на гърдата, така че на повърхността бихте си помислили, че нещо подобно на естрогена би имало подобни, стимулиращи рака ефекти. Но естрогенът е около 1000 пъти по -силен от изофлавоните, открити в соя. Изофлавоните всъщност могат да намалят риска от ракови заболявания, зависими от естроген, като блокират естрогенните рецептори в клетките. Противокомерната полза от соята изглежда е особено мощна във ферментирали соеви храни, като Tempeh, които са по -концентрирани в генистейн, вещество, което убива раковите клетки.

пробиотици

Когато соята е Консумиран във ферментирала форма, както при Темпе, Мисо и Нато, соята е отличен източник на пробиотици, здрави бактерии, които подпомагат храносмилането, насърчават усвояването на хранителни вещества и засилват имунитета. Последните проучвания също свързват здравословна чревна флора с намален риск от рак на дебелото черво, възпалително заболяване на червата и дори затлъстяване.

веган югозападен хеш

Сервира: 4

Адаптиран от Марта Стюарт без месо

съставки

4 малки сладки картофи, нарязани на кубчета в 1/2-инчови кубчета

1 пипер от чипот в Adobo, кайма плюс 2 чаени лъжички сос adobo

8 унции Темпех, разрушен

1 супени лъжици кокосово масло, авокадо или зехтин

1 скилидка чесън, мляно

1/2 чаена лъжичка кимион

4 шепи нарязани, стъбла на зеле

2 домати, засяти и нарязани на кубчета

3 скали, нарязани

1 14-унция може черен боб, източен и изплакнат

1 супена лъжица Хранителна мая

сол и черен пипер на вкус

1 авокадо, нарязана на кубчета

1 вар, нарязани

Инструкции

Доведете голям съд с вода до кипене. Добавете сладки картофи и варете, докато се омекне предимно, около 10 минути.

Хвърлете заедно разрушени темпера и сос Adobo, оставете настрана.

Загрейте 1 супени лъжици масло в голям тиган на средно висок топлина. Добавете картофи. Гответе, без да се движите за няколко минути, след което обърнете с шпатула. Продължете да готвите, като прелиствате с шпатула на всеки няколко минути или така, докато покафенеят и омекнат. Разбъркайте чесън и кимион и гответе допълнителни 30-60 секунди до ароматно. Добавете кале. Гответе 2 минути, докато предимно увяхна. Добавете домати и люспи. Гответе още 2 минути, докато омекнат. Разбъркайте черния боб, запазените мариновани темпера и гответе, докато се затопли, около 1-2 минути.

Извадете от котлона, подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте в хранителната мая и авокадо.

Сервирайте с вар филийки, ако желаете.

Благодарение на диетичната култура, Деня на благодарността – празник, който трябва да е за благодарност, изобилие и да бъдем честни , Пълненето и пай с пекан – е поет от тревогите с храни, „здравословни“ суапове и диетични разговори. Прочетете тази публикация, за да научите съвети как да се храните интуитивно на Деня на благодарността.

Традиционните медии никога не печелеха никакви награди за насърчаване на нормалното хранене, но през това време на годината заглавията достигат нови нива на абсурд. Да, дори повече от тласъка на Мей за поддържане на дефицит на калорично ниво на гладуване, просто за да носите бикини, дрех Точката на Деня на благодарността е благодарна, по -специално благодарна за храната. И все пак повечето статии за Деня на благодарността се фокусират върху това как да се лишавате – как да режете калории в любимите си празнични храни, как да не „преяждате“, какви упражнения да направите, за да „изгорите“ плънката. И отново, ни дават съобщения, за да се ограничим в среда, в която храната трябва да бъде изобилна – просто още един пример за смесените съобщения на диетичната култура. ; Членовете на семейството натискат вторите помощ върху вас, след което продължете на тирада, натоварена с вина, върху това колко калории има в касеролата за скуош. Приятел на Facebook споделя видео за това как да направите десерт за Деня на благодарността, последван от инфографика за това какво упражнение трябва да направите, за да изгорите традиционните страни на Деня на благодарността (буквално забеляза това в моята емисия). Хвърлете малко сложна семейна динамика в сместа и имате всички съставки за невероятно стресиращо изживяване на храненето.

Тази година очевидно ще бъде малко по -различно с Covid. Мнозина (надяваме се, че всички!) От вас се свързват с увеличение, ограничавайки празниците до вашия балон или минавате през строга карантина, преди да се свържете лично. Тъй като хъбовете и аз сме привилегировани да можем да работим от вкъщи, ние правим последното и ограничаваме Деня на благодарността само до майка ми. Голяма промяна от пътуването през последните години, за да посетите семейството в Калифорния, в комплект с 50 души Potluck ядене!

пържене на пуйка със снаха ми и зет в Калифорния!

Все пак може да се чувствате разтревожени от празника. Ако е така, ето няколко съвета как да се храните интуитивно на Деня на благодарността.

Яжте закуска.

Не ме интересува колко смятате да ядете на Деня на благодарността, тялото ви все още се нуждае от закуска и ще се насладите на яденето си много повече, ако сте анети ” t Гладен. Плюс това е по -малко вероятно да се заемете с съпруг / съпруга си, когато объркат времето на Турция (говорейки от опит тук). Да накарате стомаха ви да премине от храна в много храна, се чувства наистина неудобно и ако сте гладни, седнали на масата, е много по -вероятно да „преяждате“ (използвам цитати, защото тази дума предполага, че има право на път да ям). Ако имате ранна храна за Деня на благодарността, може да има смисъл да имате нещо леко, като пюре (опитайте моя червен кадифе) или препечете с фъстъчено масло. Ако е по -късно, не забравяйте да получите малко мазнини, протеини и въглехидрати със закуска. Мисля, че моята овесена касера с високо съдържание на червени ябълки или кафява кафява закуска с зеле би била идеална за празника.

Яжте това, което харесвате. Предайте това, което не го правите.

Момчета, имате разрешение да не ядете храни, които не харесвате. Аз, не обичам гювеч от зелен боб, така че не я ям. Харесвам и страните много повече, отколкото харесвам Турция, така че обикновено просто получавам много малка задължителна част от Турция. Понякога семейството ще ви бута храни. Ако някой е разстроен от вас, че не сте яли ястие, което са направили, това е върху тях. Имате право да имате предпочитания за храна и това не казва нищо за нечии умения за готвене … или може би го прави. И все пак можете учтиво да откажете, без да кажете „вашите сладки картофи смучат леля Сюзън“. По същия начин, ако опитате нещо и решите, че не ви харесва, не е нужно да го завършвате. И ако искате секунди от нещо друго, не е нужно да изчиствате чинията си.

Последни години Плоча на благодарността. Твърди страни и коефициент на пуйка тук.

Вземете внимателни паузи.

Внимателното хранене е полезно умение, но реалистично няма да плащате общо и пълно внимание на яденето си, когато имате (мащаба или действително) стая, пълна със семейство или приятели, за да разговаряте с . Практикувайте да правите внимателни паузи през цялата храна. Забележете всякакви мисли или преценки за храната, която ядете. Влезте в скалата за глад/пълнота, за да видите как се чувствате. Настройте се сетивата си и забележете какъв е вкусът на храната – приятна ли е или не? След това се върнете към клюките за членовете на вашето семейство, които не са там.

Бъдете готови да промените темата от диетичната беседа.

Бъдете подготвени със списък с теми или въпроси, които да се отклонявате от диетата. Или, ако се чувствате комфортно, подгответе бързо изявление, като „ей, ще го оценя, ако не говорихме за диета за Деня на благодарността. Ден е да бъдем благодарни за храната и да говорим за диета затруднява да се наслаждаваме на това ядене, че работихме толкова усилено, за да се приготвим, без да се чувстваме виновни. ” Ето страхотна статия с повече съвети как да отговорите на диетата за разговори за Деня на благодарността.

Не забравяйте, че „преяждането“ на Деня на благодарността е напълно нормално – и дори приятно!

Денят на благодарността е пълен, не трябва да е лошо нещо! Отсъстваща фатфобия, има ли нещо лошо в това да оставите масата да се чувства така, сякаш искате да сложите еластични панталони и да подремнете? Бихте ли се почувствали наистина доволни, ако оставите яденето физически да се чувствате същото като вас при всяко друго хранене, докато вероятно ще има остатъци и, разбира се Ще искам да положа всички тези усилия за приготвяне на цялото разпространение на Деня на благодарността, когато не е Деня на благодарността – така че се наслаждавайте!

Не забравяйте, че увеличаването на теглото на празниците драстично се преувеличава от диетичната индустрия, за да ви накара да купите техните програми през януари.

Ако наддавате тегло през празниците, всичко е наред! Телата естествено се колебаят в рамките на определен диапазон и време на годината с обикновено по -малко физическа активност поради по -студено време, повече стрес и повече празнични партита и други празненства, фокусирани върху храната (макар и не тази година, очевидно!), Има смисъл това Тялото ви може да се движи към по -високия ви край. Средното количество наддаване на тегло през празниците всъщност е доста малко – но аз няма да сложа номера тук, защото не искам да се задейства или да накарам някой да се чувства зле, ако спечели повече от средното. Дори и да правите законно наддаване на тегло, може би тялото ви е необходимо – дори и да имате по -голямо тяло. Може би да дадете повече разрешение, че този празничен сезон е част от вашия лечебен процес. Не забравяйте, че вашата стойност и стойност не се определя от вашия размер.

В края на деня благодарността е за храна. Става въпрос и за семейството и традицията, парада на Деня на благодарността на Мейси и Мейси и се дразни с вашите братя и сестри и лепкави декорации и най -накрая да гледате коледни филми. Но най -вече става въпрос за храна. И това е добре.

Сега, бих искал да чуя любимите ви храни за благодарност! Лично аз обичам да се пълнят и правя абсолютно най -добрия мак и сирене на планетата (ето рецептата!). ;

Ако тази публикация ви хареса как да се храните интуитивно на Деня на благодарността, може също да харесате:

Как да се храните интуитивно на почивка

Яденето на храна, която ви кара Чувствайте се, че „Bleh“ не противоречи на интуитивното хранене

грижа за себе си по време на празниците

Националният месец на храненето приключва, така че днес е последният от моята диета и хранене митбъстери публикува публикации . Ето част 1 за диетичните митове, които никога не умират, и част 2 за митовете за въглехидрати. Надявам се, че те са били полезен ресурс за вас при преодоляване на всички глупости на диетата там! За днешния пост исках конкретно да се съсредоточа върху митовете за здравето на здравето на жените, тъй като диетичната индустрия е особено хищна към жените.

Contents

Related Articles

Back to top button